Hi all,
Resepi sagu bersantan ni mudah sedap dan cepat je dimasak. Ni first time Deeya buat. Resepi dari nenek Deeya ni... U all leh try.. Best..
Bahan-bahan:
1. Sagu - 300 g
2. Santan - 200 g
3. Sirap merah - 3 sudu besar
4. Gula putih - 5 sudu besar
5. Tepung gandum - 1 sudu
6. Garam - 1 sudu teh
Cara-cara:
1. Rendam sagu hingga kembang.
2. Masak santan bersama sirap merah , gula putih dan garam.
3. Masukkan sagu dan biarkan hingga mendidih. (u all jangan kacau ye sbb kalo kacau nnti sagu pecah).
4. Masukkan tepung gandum yang dibancuh untuk memastikan tesktur sagu bersantan ini pekat sedikit.
5. Biarkan seketika (2 minit) dan bolehlah hidangkan.
Nyum nyum sedap...Try la..Best! :) Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment